SAES’s misuse of letters willy nilly signed by some parents for DOE

Existing Ashram, SAES and proposed Technical College beneficiaries M/s Me2, Endee, Sirpuny, Toilet Seat Terrier & others of Parents Sans Conscience got (coerced, blackmailed, confused) some other parents into signing a letter or two about a week ago. The apparent purpose of these letters was to support the SAES’s sob story to the DOE that for most of the parents “Aal Izz Well” with the illegal shift of our school into the unsuitable for school residential Ashram premises. We now discover that without any permission from most of the said parents, these letters have been filed before the Court to support the SAES’s blatant defense. By using such unethical tactics, SAES and Parents Sans Conscience have again defiled the spirit of Mirambika.

Yes, Mirambika is not just a building but just as Lord Krishna said “Deho Devalaya Prokto. Jeevo Deva Sanathana” i.e., body is the temple and the God himself dwells in it. With their unethical tactics, SAES & Parents Sans Conscience have violated both the temple of Mirambika and the manifestation of God, the children who dwelt in it. Before they stoop any further and then pray for forgiveness in the Ashram (singing Asto Ma Sadgamaya with cold dark hearts and tongues coated with lies), may they pay attention to what Nida Fazli wrote:

“Apna gham le ke kahin aur na jaaya na jaye
ghar mein bikhri huee cheezon ko sajaaya jaye

jin chiragon ko hawaon ka koi khauf nahin
un chiragon ko hawaon se bachaya jaye

baag mein jaanay ke aadaab hua karte hain
kisi titlee ko na phoolon say udaya jaye

ghar se masjid hai bahut door chalo yun kar le
     kisi rote huye bachay ko hansaya jaye.”

 

Advertisements

One thought on “SAES’s misuse of letters willy nilly signed by some parents for DOE

  1. Suman May 19, 2015 / 7:11 pm

    The building was conceived as a place to hold an innovative program of education, research, training, and scholarship. Mirambika is a ‘free progress’ school where the stress is on child-centric value-oriented education. There is a very light curriculum that is customized to each child, no strong subject divides, no mainstream examination or testing – instead, there is continuous and ongoing feedback and evaluation.

    The spaces were designed to be organic, amorphous, and such that the boundary between inside space and outside space would vanish. This reflected the spirit of the organization – breaking of all barriers, actualizing the self and achieving excellence through consulting the inner consciousness.

    The spaces were designed to be organic, amorphous, and such that the boundary between inside space and outside space would vanish. This reflected the spirit of the organization – breaking of all barriers, actualizing the self and achieving excellence through consulting the inner consciousness.

    The building is planned as a space filling modular grid on a basic structural dimension of 7.2 m, with concrete ribs subdividing the slab into eight or four equal panels. Though they are very few, walls can be shifted to any of these locations on the ribs, and the floor which is made under them will need to be ground, while the electrical services in the ceiling are redundantly arranged so that they can just drop down according to flexible arrangements of the spaces below. Water based services (sinks, toilets, water play areas) are placed in defined, relatively inflexible, locations. Even the planning was done in parts by a participatory process so that after the basic modular structure the infill walls and windows were indeterminate.

    The building is furnished with white terrazzo and china mosaic roofs, extensive courtyards and vegetation for cooling and ventilation, and integrated solar hot water.

    The design team was apprehensive that the type of building detailed – almost like a verandah, with few walls, therefore open to dust – might prove a liability due to heat and dust, but as it turns out, the dust-free environment of the Ashram around has allowed this building to actually be comfortable in all seasons.

    This project is considered a pioneering interpretation of learning space representing an evolution towards openness and acceptance of the natural environment, and is mentioned in the twentieth edition of one of the main reference works in architectural history, A History of Architecture by Sir Bannister Fletcher.

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s